top of page

Een retro woonkamer inrichten?

Bijgewerkt op: 19 jan.

Het creëren van een retro woonkamer kan een leuke en stijlvolle manier zijn om een vleugje nostalgie toe te voegen aan je huis. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen:

  1. Kleurpalet: Kies voor een kleurenpalet dat typerend is voor de retrostijl. Denk aan warme, gedurfde kleuren zoals avocado groen, mosterdgeel, oranje en bruin. Deze kleuren waren populair in de jaren '60 en '70 en kunnen een echte retro-sfeer creëren.

  2. Retro meubels: Ga op zoek naar meubels uit de jaren '50, '60 of '70. Vintage meubelstukken kunnen vaak worden gevonden in tweedehandswinkels, antiekwinkels of online marktplaatsen. Denk aan ronde vormen, opvallende patronen en houten accenten.

  3. Opvallende patronen: Retro staat bekend om gedurfde en opvallende patronen. Overweeg het gebruik van behang met retro-prints, zoals geometrische vormen of bloemmotieven. Voeg kussens, tapijten en gordijnen toe met kleurrijke en speelse patronen om de retrolook te versterken.

  4. Accessoires en decoraties: Voeg decoratieve elementen toe die passen bij de retrostijl. Denk aan lava lampen, jukeboxen, vintage posters, en andere memorabilia uit die tijd. Retro klokken, lampen en spiegels kunnen ook een geweldige aanvulling zijn op de algehele inrichting.

  5. Mix van materialen: In retrostijl worden vaak verschillende materialen gecombineerd. Hout, chroom, plastic en fluweel waren veelgebruikte materialen in die tijd. Experimenteer met een mix van deze materialen in je meubels en accessoires om een eclectische retro sfeer te creëren.

Onthoud dat de sleutel tot een geslaagde retro woonkamer is om persoonlijke accenten toe te voegen en creatief te zijn met het combineren van elementen uit verschillende tijdperken. Geniet van het proces en maak er een ruimte van die echt bij jouw smaak past!

13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page