top of page
ontwerp woonkamer

Project renovatie woning

Hob bouwjaar +- 1950

woonkamer-eetplaats - keuken - badkamer - wasplaats

Locatie: Brasschaat - België

Stijl: landelijk en warm

logo

de hulpvraag

Voor deze bestaande woning was een volledige vernieuwing van het gelijkvloers nodig.

De woning die al vele jaren mee gaat, was duidelijk aan vernieuwing toe. 

De nieuwe bewoners, een gezin met 2 kinderen, vroeg mijn hulp voor het bepalen van de indeling en de stijl.

Zelf vonden het zelf erg moeilijk om te zien wat het zou kunnen worden.

Ik werkte daarom verschillende voorstellen volledig uit in 3d.

plan project woonkamer

Meten en plannen maken

In eerste fase meten we de bestaande toestand op.

Daarna volgen verschillende ontwerpen op grondplan.

Sfeerbepaling

We zochten samen naar de stijlelementen die het gezin mooi vond. Het moodboard & sfeerbord zorgde ervoor dat ik een duidelijke kijk op de gewenste interieurstijl kreeg. 

moodboard

3d ontwerpen

In de laatste fase komen de 3d ontwerpen aan bod. 

Met materialen, meubels, verlichting komt je nieuwe ruimte helemaal tot leven. 

Het grote voordeel: je ziet wat je krijgt! En je kan nog bijsturen als iets je niet bevalt. 

Glashelder dus!

Totaalrenovatie woning

Salon & eethoek

Totaalrenovatie woning

Het salon en de eethoek bevinden zich in dezelfde ruimte. Om zo veel als mogelijk plaats te creëren kozen we voor een bank tegen de muur. 

Het ontwerp

Totaalrenovatie woning
Totaalrenovatie woning

Er werden verschillende ontwerpen gemaakt om alle opties goed te kunnen overwegen. 

In deze optie is er ruimte voor een klein bureau/speelhoek.

Variatie ontwerp

Keuken

De nieuwe keuken blijft een kruispunt van verschillende wegen. Daarom moet de ruimte zo optimaal mogelijk benut worden.  Een eiland is niet aan de orde. Maar de bestaande achterdeur werd verlegd naar de huidige bergplaats. Waardoor een kleine inkom werd gecreëerd.

Totaalrenovatie woning
Totaalrenovatie woning
Totaalrenovatie woning

Variatie ontwerp

Totaalrenovatie woning
Totaalrenovatie woning

Badkamer & wasplaats

Totaalrenovatie woning

Door deze ruimte te integreren in het verwarmde volume kwam er veel bruikbare ruimte vrij. We deelden deze op in eetplaats en zithoek, maar met de mogelijkheid om als er veel bezoek is, de ruimte integraal te kunnen gebruiken. Multifunctioneel dus!

Totaalrenovatie woning

Variatie ontwerp

Gebruikte materialen

In de landelijke stijl zijn de meest gebruikte materialen hout & wit. Deze zachte tinten zijn de rode draad doorheen dit ontwerp. 

Realisatie (coming soon)

bottom of page